Ga naar de inhoud

Ademcoaching

‘Gewoon’ ademhalen, dat klinkt heel makkelijk. Helaas is dat niet altijd zo. Door stress kan je ademhaling ontregeld raken.

Bij langdurige stress kan dit zelfs tot hyperventilatie leiden. Als ademcoach help ik je met de bewustwording van je adem en van jezelf. Tijdens de privé sessie ga je ontdekken hoe je je buik, middenrif, en borst adem leert gebruiken om meer ontspannen en energieker te voelen. Je leert toelaten en loslaten en worden de ‘gesloten’ ademgebieden geopend en verbonden. Stapsgewijs en in een veilige omgeving.

Als je sport doe je dit meestal met een doel. Je wilt je energieker voelen, een gezonder gewicht krijgen en/of beter presteren in je training.

Veel (beginnende) sporters vergeten daarbij het effect een (goede)ademhaling, en ademen onbewust verkeerd en dat kost veel energie.

Door ademcoaching leer je voor, tijdens en na je training bewust te ademen en dat zal resulteren in betere prestaties, je herstelt sneller en je krijgt meer energie!

Een ademsessie bestaat uit een (coaching) gesprek, actief ademen en de ontspanningsfase. Tijdens de sessie “lees” ik jouw ademhaling en help ik je de ademhaling verder te openen en  te verbinden.

Na de sessie bespreken we het na.

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. Vaak zijn een minimum van drie sessies wenselijk om echt goed naar je adempatroon te kijken. Ik geef je voor thuis passende ondersteunende oefeningen mee.

Prijsindicatie: 3 sessies €195,- van 1 tot anderhalf uur per keer. Een losse sessie €85,-.

Door ademcoaching meer energie en rust (fysiek, emotioneel en mentaal/spiritueel)

Ademcoaching